dilluns, 15 de setembre del 2008

Què faríem sense ells???

Jo no és que vulgui actualitzar el meu bloc vint-i-cinc vegades al dia però les circumstàncies m'hi obliguen... No puc evitar trobar-me constantment notícies picants... què hi farem! Ara en va una altra!:

ELS PETANERS "CIUDADANOS" CONVOQUEN UNA MANIFESTACIÓ CONTRA LA "DISCRIMINACIÓ" DEL CASTELLÀ

Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha convocat per al diumenge 28, una manifestació que serà la culminació de la campanya 'No a la imposición lingüística en nuestras escuelas'.

ACN El president de la formació, Albert Rivera, ha destacat que Catalunya és 'pionera' en discriminar els drets dels progenitors a l'hora escollir la llengua amb què volen que s'eduqui els seus fills a l'escola, en aquest cas, el castellà. 'Espanya necessita una regulació que no trepitgi els drets de ningú', ha afegit Rivera.

A banda de Catalunya, el líder de C's ha esmentat també com a exemples de discriminació lingüística a les escoles per 'imposicions nacionalistes', els casos de Galícia i el País Basc. En la presentació de la campanya, que s'ha fet davant el CEIP Bogatell de Barcelona, Rivera ha afegit, a més, que les aules d'acollida d'immigrants -que aquest dilluns han entrat en funcionament a Reus i Vic- no fan més que 'marginar' al nouvingut que' encara no està immers en la realitat catalana'.

El líder de C's ha esmentat també com a exemples de discriminació lingüística a les escoles per 'imposicions nacionalistes', els casos de Galícia i el País Basc. 'Hi ha una immersió lingüística obligatòria' ha dit Rivera 'sense donar opció als progenitors per escollir la llengua materna dels seus fills' ha afegit. Considera que aquest 'monolingüisme' s'està emprant com a fórmula 'de construcció nacional'.

A Catalunya, a més, es viu una situació 'surrealista', segons el president de Ciutadans, ja que s'està lluitant per la tercera hora en castellà 'massivament parlada en la societat catalana' ha recordat, la qual 'no té ni el mateix nivell de presència a l'escola que l'anglès'. Albert Rivera aposta per una escola 'trilingüe' real, amb presència del català i l'anglès, però també lliurement del castellà.

El més greu de la situació, segons el president de Ciutadans, és que s'està incomplint amb les sentències judicials que dicten que s'ha d'aplicar la tercera hora en castellà. El responsable en temes d'educació de C's i diputat al Parlament, Antonio Robles, ha comentat, a més, que el conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, vol 'tapar' aquestes 'escletxes legals' i exclusions vers el castellà amb l'aplicació de mesures com les incloses en la futura Llei d'educació (LEC).

A banda de la manifestació del 28 de setembre, Ciutadans ha animat als pares i mares descontents amb la política lingüística de l'escola on estudien els seus fills, a adreçar al director del centre corresponent un formulari de queixa, que el partit repartirà els pròxims dies a les escoles, i que també està disponible a la pàgina web del partit.

Contra les EBE

En la presentació de la campanya, que s'ha fet davant el CEIP Bogatell de Barcelona, Albert Rivera ha afegit, a més, que les aules d'acollida d'immigrants -que aquest dilluns han entrat en funcionament a Reus i Vic- no fan més que 'marginar' al nouvingut que' encara no està immers en la realitat catalana'. Aquests Espais de Benvinguda Educativa (EBE) acullen, de manera temporal i abans de la seva escolarització, menors immigrants de 8 a 18 anys amb l'objectiu de facilitar la seva integració posterior en el sistema educatiu. 'Curiosament seran les polítiques nacionalistes les que separaren immigrants de ciutadans autòctons a Catalunya' ha declarat Rivera sobre la mesura, que la lamentat també que aquestes aules no estiguin integrades en el mateix centre escolar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres! Quina troballa, el bloc de la Mireia. Doncs tu també directa als meus enllaços! :D

Ens llegim!

Jordi ha dit...

Separar als nens i nenes segons l'idioma patern no crec que unifiqui als ciutadans mes aviat el contrari. I no crec que els hi faci cap mal als ciutadans d'un país apendre la seva llengua, el fet de no facilitar-los aquest aprenentatge si que seria discriminatori.
I ja no cal ni comentar que el que es fa amb els nens immigrants quan s'escolaritzen no es crear un guetto sinò facilitar-los la integració, m'agradaria sentir-los propostes alternatives enlloc de queixar-se tant!

xavi ha dit...

Quant menys parlem d'aquesta gent millor, que encara els hi fem un favor.
Benvinguda al nostre mundilo de blocs.

andreu ha dit...

al ciutadanus ni propaganda,.. encara que sigui dolenta.