dilluns, 15 de setembre del 2008

UN RESTAURANT VEGETARIÀ NO VOL SABER RES DEL "DIALECTE CATALÀ"

Enganxo una notícia d'un restaurant vegetarià de Barcelona, del qual espero que us n'apunteu bé l'adreça) els propietaris del qual es pensen que són més llestos que els lingüistes que han destinat molt de temps i esforços a estudiar la nostra llengua...

Un restaurant vegetarià del centre de Barcelona (ubicat al carrer de Cardenal Casanñas 7) proclama en un cartell (el podeu consultar a la imatge que acompanya la notícia) que els seus propietaris parlen molts idiomes però que no dominen el català. Asseguren que no volen saber-ne res del "dialecte català" ja que s'autoproclamen "moderns". Avisen, a més, que els que reclamin respecte per aquesta llengua (el català) seran titllats de "nazionalistes" i "d'opressors". Ho denuncia un ciutadà en la secció de Cartes al Director d'El Periódico. Aquest diari digital, però, ha parlat amb els responsables que han assegurat que són víctimes "d'una campanya d'odi" i que tot és fruit "d'una gran mentida".

El cartell diu textualment que en el restaurant es parla "en espanyol, anglès, alemany i francès" però que "no parlem el dialecte català". "Stop al nazionalisme opresor", diuen els seus propietaris que passen a definir-se com a "moderns". Des d'aquest diari digital ens hem intentat posar en contacte amb ells però, de moment, no hem pogut localitzar els seus responsables que no agafen el telèfon. Quan ho han fet, ens han explicat que són víctimes "d'una campanya d'odi que els provoca molts problemes".

Què en puc dir? Si em sembla que sobren les paraules. Aneu a pendre pel...

1 comentari:

A la citela estan ha dit...

este ultim rampell de "aneu a pendre pel..." per mi no et tallis dona, tot sencer ANEU A PENDRE PEL CUL, FATXES ASQUEROSOS... aixi si que mola. Es per no fotre els peus a este restaurant, ara que a mi no m'hi veuras que jo soc carnivoro tu!, a mi les amanides d'aufals se m'indigesten.