dimarts, 30 de setembre del 2008

Una associació de colombians crida a boicotejar el comerç illenc


Ja sabeu que jo penso que no tots els nouvinguts són iguals, igual com els catalans no tots som iguals...

I això em sembla una falta al respecte més que important... d'IGNORANTS I GILIPOLLES


Asocolombia instà a no consumir productes que no estiguin etiquetats en castellà ni comprar en locals retolats en la llengua pròpia de les Balears. L’entitat qualifica Unió Mallorquina de ser un partit de "nacionalistes xenòfobs" i ataca durament les polítiques de normalització lingüística

L’Associació Colòmbia unida a Balears (Asocolombia) ha iniciat una campanya de boicot als productes etiquetats en llengua catalana i a tots aquells comerços retolats en la llengua pròpia de les Illes Balears. A més, l’entitat qualifica Unió Mallorquina de "nacionalista xenòfoba". La iniciativa d’aquesta associació d’immigrants colombians du per lema "No compres si no entiendes" i es féu pública dissabte a través d’un comunicat signat pel president de l’entitat, José William Vega García.

La nota d’Asocolombia, distribuïda a través d’un correu electrònic amb el ja clàssic "passa’l", insta "els hispanoparlants i mallorquins" al boicot d’aquells productes i comerços que no estiguin retolats en castellà. Així, carrega contra l’esforç d’aquells empresaris que s’han implicat en la defensa de la llengua i cultura pròpies de Balears. D’aquesta manera, la campanya posa en el punt de mira la normalització del català aplicada en els darrers vint-i-cinc anys a l’Arxipèlag. S’arriba a culpabilitzar fins i tot la política lingüística del fracàs escolar dels immigrants i responsabilitza els polítics de l’actual Govern autonòmic de l’abandonament escolar dels nouvinguts. "Han aconseguit que els nostres fills siguin retornats als seus països i llocs d’origen", afirmen.

Atac a Unió Mallorquina

L’associació de colombians acusa UM de ser un partit de "nacionalistes xenòfobs". No és la primera vegada. El passat 31 de març Asocolombia ja emeté un comunicat en el qual arribava a assegurar que existien "plans maquiavèl·lics de discriminació de la immigració aplicats pel partit xenòfob d’UM, sota la tutela del seu actual Govern de coalició". A més, critica els atacs a Air Berlin i a la Cambra de Comerç alemanya —que es manifestaren contra la normalització—. "Amb la crisi econòmica en què estam immersos i que durarà dos anys, no ens podem permetre l’actuació d’aquests polítics que pretenen atemorir qui du la riquesa i, per tant, el nostre treball", assegura el comunicat.

Per finalitzar, Asocolombia afirma: "Estam en els nostre dret a decidir i hem d’actuar allà on els fa més mal: la butxaca". La nota acaba amb un "Por la defensa de nuestro idioma castellano. No compres si no entiendes".


I jo em pregunto: PER QUÈ SEMPRE ENS HAN DE TOCAR ELS OUS? SI NO ELS AGRADA LA NOSTRA LLENGUA, QUE SE'N VAGIN CAP A LES ESPANYES! NOMÉS CAL QUE FACIN UNS QUANTS QUILÒMETRES CAP AL CENTRE I S'ESTALVIARAN MOLTS PROBLEMES! I NOSALTRES MOLTS MÉS!!!

3 comentaris:

Robin de Locksley ha dit...

Segurament aquesta gent el que volen es sentirse com a la seva terra,i per aixó necesiten les plantacions de coca,les FARC i la gent armada pels carrers,son així d'agraits,demanen tolerancia quan ells son els mes xenòfobs que no s'integren i ni ganes en tenen,demanen respecte i ells no en tenen cap vers la llengua i la cultura nostra.

Jordi ha dit...

Quina mania té tothom de boicotejar als altres, posats a fer jo boicotejaria als mes guapos, als mes inteligents que jo, als que tenem mes diners... De fet crec que m'autoboicotejo, podria considerar-me mes guapo, podria apendre més, podria inclús estalviar o jugar a la loteria. En conclusió: I si dediquem mes energia a construir i no pas a protesar. Per cert el tema FARC i coca prou desgracia en tenen, i prous idiotes que conec amb el seu consum ho fomenten. M'encanta que la Hellen Mirren en una entrevista digues que va deixar la coca per deixar de finançar terroristes. Us imagineu un boicot col.lectiu als bancs, als especuladors, als que exploten amb industries al tercer mòn..... Somniar es gratis (de moment)

Escursó ha dit...

Jo penso que aquesta gent esta manipulada per interessos de certs partits politics,(sempre els mateixos)que utlitzen l'idioma per enfrontar i dividir,utilitzen a persones intolerants i que menyspreen tot el que és diferent.
Volen tots els drets però no respecten la llengüa els costums i tradicions del pais que els acull.